Se întâmplă și la case mai mari. Și la propriu și la figurat. Sam Altman, CEO-ul OpenAI, compania care a creat ChatGPT, și-a luat o țeapă de 27 de milioane de dolari prin achiziția unei case în centrul orașului San Francisco, un imobil de mari dimensiuni, dar și cu probleme la fel de mari.

 

Prin urmare, Sam Altman a ales să-l dea în judecată pe vânzător, cel care și construise imobilul, pentru că i-a vândut o casă extrem de scumpă și plină de defecte, relatează BusinessInsider.

Inițial, publicația San Francisco Chronicle a descoperit plângerea depusă împotriva celui care a vândut imobilul, iar cei de la SF Standard au aflat că era vorba de locuința lui Sam Altman, nimeni altul decât șeful companiei OpenAI, cea care a creat platforma de inteligență artificială din spatele chatbot-ului ChatGPT.

De când a cumpărat-o, Altman a avut doar probleme cu reședința. De la scurgerile de apă murdară dintr-un sistem de spălat rufe, care au loc exact lângă reședința lui până la invazia de mucegai din luna august anului trecut după ce unul dintre nivelurile inferioare ale casei a fost complet inundat.

 

Inundația nu a apărut de oriunde, ci de la piscina casei, care s-a dovedit a avea un sistem de hidroizolație de foarte proastă calitate, prin urmare apa se infiltra dincolo de piscină. Pe lângă daunele create de inundație, intră și costurile cu refacerea piscinei.

Și dacă nu era de ajuns, în luna decembrie a anului trecut, Sam Altman s-a plâns că un coiot s-a aciuat pe proprietatea lui, zgâriindu-i și o ușă de la casă.

Proprietarul a cumpărat o „lămâie” de 27 milioane de dolari

f81a6b5d64030226762414e93239fced-1064x598-00-85.jpg

(Sursa imagine: YouTube / Architectural Digest)

Evident, la o asemenea achiziție, Sam Altman nu avea cum să fie mulțumit și l-a dat în judecată pe vânzător pentru „vicii ascunse” ale clădirii.

În plângere este notat că reparațiile la imobil ar costa în jur de 4 milioane de dolari.

Nivelul de insatisfacție al lui Sam Altman reiese și din notele incluse în dosarul depus împotriva fostului proprietar, șeful OpenAI simțindu-se tras în piept de vânzător.

 

În concluzie, proprietarul a fost indus în eroare să cumpere o «lămâie» de 27 milioane de dolari”, au scris avocații lui Sam Altman în plângerea din dosar.

Trebuia să vadă țeapa. Casa era scoasă vânzare la 40 mil. dolari

Într-un fel, Sam Altman trebuia să se aștepte la probleme și să-și ridice câteva semne de întrebare de la bun început.

Imobilul a fost puternic promovat, fiind prezentat în mai multe materiale publicații, fiind lăudată pentru piscina infinity, garajul în stilul peșterii lui Batman, dar și o priveliște de invidiat care îi permitea lui Altman să vadă inclusiv celebra închisoare americană de pe mica insulă Alcatraz.

Casa a fost cumpărată de Altman la preț de chilipir dacă ne raportăm la prețul la care era promovată locuința. CEO-ul OpenAI a cumpărat-o în luna martie 2020.

În urmă cu doar patru ani, proprietatea era scoasă la vânzare de dezvoltatorul imobiliar Troon Pacific la peste 40 de milioane de dolari, așa cum puteți vedea și în clipul de mai jos.

Așadar, diferența uriașă între prețul de listare și cel vânzare ridică semne uriașe de întrebare pentru o locuință din centrul orașului San Francisco, una în care proprietățile precum cea a lui Sam Altman sunt extrem de greu de găsit, mai ales că aceasta are și propria curte.


Distribuie aceasta postare:

Postări asemănatoare:
Casa Verde Fotovoltaice 2024: Când încep noile sesiuni de înscriere din această toamnă

Casa Verde Fotovoltaice 2024: Când încep noile sesiuni de înscriere din această toamnă